tiistai 15. marraskuuta 2011

Pikku päivitystä


Pikku chilinurkka. Pöytä alkaa kohta käymään ahtaaksi.


Ensimmäisenä isompaan ruukkuun päässyt Crystal. Kyseessä on edellisessä päivityksessä komeillut isompi Crystal. Kasvi on venähtänyt pituutta kolmisenkymmentä senttiä ja tehnyt itselleen kunnollisen varrenkin.
Muutama viikko on vierähtänyt ja chilit ovat venähtäneet mittaa ja kokoa huimasti. Olen siirrellyt isoimpia kunnollisiin ruukkuihin ja varsinkin ensimmäisinä uusiin ruukkuihin päätyneet Aji Crystal ja Poblano ovat jo jo oikeita kasveja. Poblano on jo puskenut viisi nuppuakin esiin.





Poblano tekee jo nuppuja. Heti ruukkuun laiton jälkeen tämä lehahti leveäksi puskaksi, mutta nyt Crystal on mennyt ainakin pituuskasvussa ohi. Lehtiä poblanossa on enemmän. Lorahtikohan kasville hiukan liian tujua lannoitetta, vai miksi ylimmät lehtiparit ovat kurttuisia/poimuttuneita?

Vesiviljelmäkin lorisee, vaikkei juuri mitään tapahdu. Syyllinen saatan olla kyllä minä. Säätelin hiukan pH:ta ja lopputuloksena tuli hiukan hapahko (pH on noin 4) liuos. Vesiviljelmässähän kasvun pitäisi olla nopeaa, mutta turpeeseen idätetyt kasvinalutkin tuntuvat menevän näistä ohi.
Eilen siis ryhdistäydyin ja lisäsin ravinneliuosta säiliöön. Nyt pH on jossain kuuden korvilla. Ans kattoo miten käy nyt kun olosuhteet ovat enemmän kohdillaan.

Dripper, jossa kasvit ovat itäneet, mutta kasvavat melko hitaasti.


 Syyskuun alussa Fataliilta ostamani rocotot de San Isidro ja Hyper Pube kituuttavat ja kasvavat tuskin lainkaan, mutta kaverilta saamani Rocoto Red on pian kypsä isompaan ruukkuun.


Rocoto Red
 Lauantaiaamuna sain komennuksen hakea tuoreita croissantteja aamupalaksi mutta matkalla eksyin tunniksi paikalliselle kasvitarhalle erilaisia ruukkuja pällistelemään. Kotona odotti nälkäinen ja vihainen vaimo, joka vallan kimpaantui kun kuuli minun jääneen lorvimaan kukkakauppaan enkä muistanut edes kukkia tuoda. Niinpä bonchiksi suunniteltu Bolivian Rainbow päätyi juuri ostettuun ruukkuun pikavauhtia ja kauniiden sanojen saattelemana luovutettiin vaimolle. Joka juuri ja juuri leppyi kun sai vielä kiristettyä lupauksen että minä pidän huolta hänen bonchistaan. Koukkukaupassa hoopoilusta meillä on ennenkin keskusteltu, mutta tämä oli kyllä ensimmäinen kerta kun minua moitittiin kukkakaupassa viipymisestä.

Bolivian Rainbow josta tulee bonchi
Kesänvanhassa Cayennesta löytyi muutama ripsiäisten vaivaama lehti, mitkä päätyivät pikapikaa roskiin. Suihkuttelen kasveja päivittäin pelkällä vedellä, mutta provado on valmiina. Heti jos uusissa kasveissa näkyy oireita määmyrkytännekaikki.

Valaistuskin on harpannut aimo askeleen eteenpäin. Chilifoorumin torilla oli myynnissä käytettyjä natikoita ja nyt odottelen 400 W valoa postista. Tuuletin vissiin menee myös hankintaan. Lisäksi pitää vielä miettiä miten lampun ripustaa ettei koko talo pala. Reikiä on seinissä jo ihan tarpeeksi, mutta parempaakaan vaihtoehtoa ei taida olla. Kirjahyllyjen tai tukijalkojen varaan tuollaista kuulemma yhdeksänkiloista lamppua ei huvita ripustaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti